MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Selasa, 22 Disember 2009

MAHARANI

21 Disember 2009- Kalau jalan-jalan di Muar mesti singgah di Pt Jawa yang
terkenal dengan Asam Pedasnya. Ketika ini sudah jam 10.00 malam

21 Disember ronda-ronda di GIANT MUAR. Dari rumah pun sudah jam 4.00 ptg.
Jalan-jalan kejap sudah Magrib, solat di surau GIANT

22 DISEMBER -Tengah hari ini Hamidah masak sendiri asam pedas kat rumah
ciplak resepi Asam Pedas Parit Jawa
Sewaktu menikmati asam pedas Parit Jawa

Pemandangan Sungai Muar dari GIANT MUAR
Cuti sudah hampir habis, kami belum CUTI-CUTI MALAYSIA lagi. Tengoklah dua tiga hari ini. Anak-anak asyik merengek mengajak bercuti. Ha.....aku dapat satu idea....tunggu.

8 ulasan:

SAM73 berkata...

laparnya nampak asam pedas tu... aku nak turun bawah la.. nak makan TEPUNG REBUS yg aku buat tadi.. Tepung rebus pun sedap tau!

YIN berkata...

Ngences nyong delok iwak asem pedes. Aku sukak iwak mereh karo iwak mayong diisep-isep insangeh... waduhhhh enak eh. Adoh terus ngeleh...

MSOM berkata...

Wong cepak aee Pt Jowo songko kampung mertuomu. Batu pitulas ngarep pt yaakob eneng/ono warung kuning, kono pun eneng asem pedes tapi iwak kembung karo cencaru ae sing eneng.

Mama Miraki berkata...

aduhai....ingatkan salah bukak blog ke apa tadi ni...hihiihihih

Teman Setia Anis berkata...

Tapi aku rindu asam pedas B.Pahatlah. Setiap kali aku balik kampung menyesal kalau x singgah kat Jln Rahmat tu yg dekat panggung wayang lama tu. Best gila... Aku cuba buat tapi x sama rasanya. Entah apa yg dia letak. DR aku pun dah ketagih bila balik ajak makan kt situ.

jbfresco berkata...

wah..sedapnya..lapo plak..terliur sehh.asik dengar je pt.jawa asam pedas.tp tak berkesempatan nak pergi makan kat parit jawa ni..pernah sampai makan2 di tepi laut tu saja.tp makan nya biasa2..harga boleh tahan.

SAM73 berkata...

ya betul tu Anis.. asam pedas BP pun hebat! selain kt tepi panggung lama tu ada lg satu restoran, pun sedap giler.. kami selalu beli.. mcm mana aku nk describe tempat tu ya.. tp mmg sedap gak la.. sama mcm kt tepi panggung tu jugak.

Nampaknya K.Ida masak tu nampak mcm seiras PTJawa tu masak je..

MSOM berkata...

Fasal kat sini ramai minat resepi, maka saya sesekali bubuhle gambar2 makanan ni, nak kalahkan makanan kat blog Mmiraki dan Mummygee...tapi resepi saya tak tau.

Anis dan JBFRESCO, sAM, Asam Pedas kat Pt Jawa ni sedap jika kita datang sana semasa lapar betul, kalau datang masa kenyang, sama je dengan ASAM PEDAS kita buat, cuma IKAN kat sana segar baru tangkap dari laut.