Ahad, 7 Februari 2010

INDAHNYA DESAKU SERI MEDAN

Indah bagai Lukisan

Subhanallah!!!



Masa kecil-kecil dahulu aku selalu ke sini dengan sahabatku Masrom
untuk menghilangkan tekanan belajar

Banyak kerusi di Tasik Botani Seri Medan
Bukan untuk berendut, tetapi untuk berehat

MMiror dan kawan-kawannya menggelarkan tempat indah ini
sebagai pergunungan Kashmir

Pengantin baru suka bergambar di Tasik Seri Medan yang indah ini

Taman Botani Seri Medan

Aku terjaga dari tidur
Terkenangkan kampung halaman
Terbayang wajah-wajah sayu
Kurindu

Kenangan mengusik jiwaku
Berlari di pinggiran desa
Betapa damainya terasa
Oh jiwaku

Lagi Gambar Terbaru
JURUFOTO PROFESIONAL
senduduk putih

22 ulasan:

Mama Miraki berkata...

oooo..cantik Sri Medan....walaupun dulu dok PS, saya tak pernah sampai sri Medan ni....

MSOM berkata...

Kalau ke sana kami boleh jadi pemandu pelancong. Selain tempat ni ada satu lagi lokasi yg cantik iaitu di kawasan kilang wak Dakam. Sebab itulah Tiara Puteri Gunung Ledang buat penggambaran di sana.

SAM73 berkata...

oh KASHMIRKU!!!! Rindu pd bondaku...

MSOM berkata...

Tapi kalau ada orang yang punya anak hiperaktif, tak boleh bawak anak mereka ke sini, takut dia orang tak sabar nak terjun ke situ, kan MM?

SeNDuDuK PuTiH berkata...

Teringat zaman sekolah dulu, mase subjek Biologi Cikgu Faridah bawa kitaorang semu ake tasik ni utk tangkap hidupan air dan buat 'kajian'... Tu dulu di tawon 1988... Dah 22 tawooonnn dahhhhh...

Nanti balik kg harus gi situ, cantik dah erk skrng nih..

MSOM berkata...

Macam dah lame je tak jenguk? Maklumlah round the world. Hujan batu di negeri sendiri, lebih baik tadah hujan batu kelepuk! ketepuk!

Teman Setia Anis berkata...

Disini kasih pernah berbunga, tiada harum tiada warna... Di sini cinta pernah membara tanpa bahang dan tanpa apinya... Adeh... Adehh... Cik Som buat aku syadis bila tengok tempat ni... Banyak sejarahnya... Biarlah rahsia...

MSOM berkata...

Sape tu? Sape? Lupa pulak dah? Aduh!

~ Mummy Gee ~ berkata...

betul cakap MMiraki tu, walau we all duduk PS tapi tak pernah pun masuk ke dalm Sri Medan, klu ada pun lalu depan seri medan beli durian yang org jual kat tepi2 jalan... MMiraki hujung bulan ni klu jd balik kg masa Maulidur Rasul kita gi rombongan Cik Kiah ke seri medan jom... dah ada pemandu pelancong ni...

SeNDuDuK PuTiH berkata...

MSom, jom berkelah kat tasik mase coti pjg hujung minggu nih...

Ajak la Burhan skali...
So saper2 nak join jom nanti leh confirmkan smuler...
Kite berkelah hari Ahad @ Isnin ker...

tunbegia berkata...

sungguh tasik yang cantik,

salamm,

MSOM berkata...

Mummy Gee,
Tasik ni utk sesi bergambar, usah pulak bercita-cita nak mandi. Kamera mesti dibawa.

Cadangan SP tu bagus.

Tunbegiaa, kalau guna kamera Tunbegiaa, lagi cantik!

jbfresco berkata...

jom2..mggu ni balik kampung...boleh la jumpa2..tp hari ahad dah tiada kekosongan..isnin2..wah bestnya tpt ni..ingat lagi merentas desa kat area ni.memancing ngan bonda disalah satu drp tasik ni pon pernah..banyak ikan..dulu la.haritu balik macam nak singgah..pon x sempat gak.mggu ni lah..nak pi jugak..KASMIRR...ye sam

SAM73 berkata...

eh JBFresco a.k.a KGee... org luar pun ramai teringin nk stay kt situ tau...kita yg mmg asal "KASHMIR" tersombong2 plak xnk singgah..rugi. tp chalet blom buat lg kot? sdg dlm anganan je...
Cewah! Bonda Kgee pun mancing? rugged la mak KGee ni...cayalah!!

MSOM berkata...

Yelah, ni Syed kawan aku dari Alor Star nak tgok juga ni. Lepas tu aku nak bawak mana lg, tak taulah mungkin ke:
1. Lokasi BATU DI PAHAT
2. Bermandi-manda di Tsik Mrdeka
3. Menelusuri Air Terjun Bekok
4. Melihat kilang krepek
5. Berbelanja tembikar di
Pekan Air Hitam

hasni berkata...

cantiknya tmpat ni
wish dpt smpai satu hari nnt

MSOM berkata...

Semoga Hasni akan sampai ke Tasik ini, tkasih atas kunjungan. Tiadalah jauh ia, melainkan dekat belaka.

SeNDuDuK PuTiH berkata...

Dah selamat pergi tadi pagi...
& dah upload dalam blog dah....hehehe..
Memang chantek tempat nih...

MSOM berkata...

Tahniah atas hasil2 gambar SENDUDUK yang lebih hebat dan memukau mereka yang melihatnya. Pasti ramai yang ingin bergambar di sana

SAM73 berkata...

no wonder la klu SP mampu hasilkan gmbr2 yg "kelas".. harga cameranya je boleh beli segerobok pinggan mangkuk corelle.

SeNDuDuK PuTiH berkata...

MSOM,

TQ for the link...
Tapi mana ade profesional, kawe ni standard budak2 baru nak pegang camera la...

SAM73,
Kalau dah minat, sanggup korek tabung, asalkan minat tercapai... hehehe

Pida berkata...

memang cantik taman ni. lbh cantik dpd tasik y.