MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Isnin, 15 Februari 2010

MENCARI KEDAMAIAN DI HUJUNG DESA

Hafiz anak saudara Masrom
sekolah di SMK TUN PERAK

Bagi anda yang melalui lebuh raya Pagoh - Yong Peng
pasti melalui kawsan ini-Sejagong

Di balik lumut yang cantik ini bersembunyi ikan-ikan

Perahu untuk pemancing ikan semasa banjir dulu terdampar sepi

Masrom Jais memang sahabatku memancing semasa kecil-kecil dulu
Ikhwan cepat penat nampaknya


Semasa cuti inilah aku dapat berjumpa Masrom, kalau tak masing2 sibuk
dengan kerja. Masrom bekerja dlm bidang hartanah di Kota Tinggi

12 ulasan:

GhOsToNe berkata...

nice pics...

MSOM berkata...

Tkasih, baru belajar nih....

~ Mummy Gee ~ berkata...

Suasana kat gambar2 tu cam memanggil2 untuk balik ke kampung jer...tak sabarnye nak tunggu hujung bulan...tu be exact lagi 11 hari...

MSOM berkata...

Lama betul ya? PS dengan KL baru 2-3 jam.....!

PS pun banyak kedai tutup, adalah 2,3 kedai bukak.

~ Mummy Gee ~ berkata...

MSOM-Bukan masalah travel 2-3 jam tapi klu balik satu family tak best la tak boleh nak gossip2 sikit...hehhe... paling tidak kena ada 4-5 family baru ok. So far 7 family confirmed balik...bukan senang nak berkumpul sebab masing2 dah ada family sendiri...

tunbegia berkata...

sungguh cantik, damai dan nyaman suasa kampung,

salamm,

SAM73 berkata...

nice pixs.. luv it.. oo Si Cendawan pun ada.. awet muda je ya si Cendawan ni..

Mama Miraki berkata...

"Sejagung" lagi tempat yang takpernah sampai...hehehhehe..walupun suka makan jagung...

SAM73 berkata...

Mama..
org2 SM pun belum tentu ramai yg dah sampai ke Sejagung tu.. ni kan pula Mama yg duduk kt PS tu.. kg dia mmg jauh terperosok dari pekan SM...Tp ada juga disediakan sebuah sekolah rendah kt situ.. betul tak MS?

MSOM berkata...

MGee, betul tu, apb balik satu family je mesti ingat org tua, lagi sedih!

Tun Begia, MMiraki & Sam di sebelah kami memancing ini berdesup-desup kereta, bas dan lori melalui lebuh raya PLUS. Kalian dah sampai sini, cuma tak perasan. Lokasi di tengah-tengah antara Pagoh & Yong Peng. Mesti perasan gunung-gunung di situ!

YIN berkata...

Aku kat Kulai Insyaallah akn balik PS w/pun baru balik ari tu... apalah sgt perjalanan 1 jam 30 minit kalau drive berhemah dah sampai dah. Boleh makan roti nan ngan ayam kat tepi sungai... rasa kira ok la... masalahnya tuan kedai kenal aku aku bukan nak sombong tapi tak ingat nama dan kenal kat mana... tak kisahla...

MSOM berkata...

Ya kedai ROTI NAN itu banyak menyimpan buku Sejarah Pt SULONG.