MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Isnin, 16 Ogos 2010

KEHADIRAN FACEBOOK MENJANA EKONOMI



Walaupun aku ada streamyx, namun aku rajin juga menjengok cyber cafe yang ada di seluruh pekan ini. Macam-macam kerenah pelanggan. Ada yang buka sound kuat-kuat. Ada yang nyanyi sorang-sorang, nyanyi lagu Kebahagiaan dalam Perpisahan. Ada yang main game. Tetapi majoriti aku tengok sibuk melayari facebook. Akulah paling veteren antara pengunjung-pengunjung itu.


Apabila duduk di situ, aku sudah tidak peduli siapa yang sedang duduk di kanan dan kiriku. Tetapi aku tahu apa yang sedang mereka layari. Ya kebanyakannya facebook.


Apabila aku check frend aku dalam facebook, anak cucu aku pun sudah ada facebook (umur pun belum sampai 12 tahun, mesti tipu umur semasa daftar e-mel). Cucu kakak sulong aku adalah cucu aku da! Maknanya facebook menyebabkan cyber-cyber cafe sentiasa penuh dengan pelanggan.


Facebook juga menyebabkan laptop, notebook, hanphone yang canggih-manggih tu laris seperti jagung rebus.

3 ulasan:

sz | m.s.s berkata...

kalau facebook digunakan ke arah yang berfaedah takde salahnya, takut teroverr plak yg smpi melalaikan... :)

~ Mummy Gee ~ berkata...

sz - dalam segala hal kita kena bersederhana, kalau terover mmg hancus la...

Bahreyn Omar berkata...

Assalamualaikum,
Ngapuro Md Som coz berdebat dgn seorang Tiada Nama yang begitu Islamik tapi seolan mudah aku tak terjawab. Aku isu macam ni cepat emosional.
Ngapuro ye...