Rabu, 11 Ogos 2010

MENCARI JUADAH BERBUKA PUASA


Seperti tahun-tahun yang lepas, awal Ramadhan di pekan Pt Sulong tetap meriah. Cuma tahun ini aku agak kurang semangat hendak upload gambar di sini, kerana first time beli Nasi Ambeng, tiba saat hendak dijamah ketika berbuka, bau basi merosakkan selera. Lain kali aku tak nak beli lagi makanan yang dimasak di rumah oleh peniaga-peniaga itu. Biar kita nampak makanan itu sedang digoreng, dibakar, direbus barulah kita boleh beli. Jaga kau siapa-siapa yang jual makanan basi...!

7 ulasan:

MEK KLATE berkata...

Dah agak dah Msom pasti g bazar Ramadhan PS.Ramainya umat.Tu dari pelusuk pt Laman, pt sentang sume keluar.

Mama Miraki berkata...

baru hari pertama..peniaga tu dah tak jujur yea..jualmakanan basi....ada 29 hari lagi....mesti tak ada orang nak beli tu..tu yg mama jarang beli makanan kat bazar tu

~ Mummy Gee ~ berkata...

bestnye gi 'pasaran' kat PS...

en_me berkata...

lenkali test dulu makan kat sittewww.. ahaha, me gurau2 jerr

salam ramadhan yo kang matsom ittewww..

ONE ZABA berkata...

selagi tak penuh dua dua tangan jangan balik la

Siti Noor Afiq Idris berkata...

eii..jual makanan basi! tak bestnya!

MSOM berkata...

MEK KELATE,
D mana2 bazar ramadhan skrg memang meriah, tetapi yg paling menyayat hati bazar ramadhan di JASIN.

Mama Miraki,
Ada yang masak makanan itu lepas subuh lagi, sebab tu ada yang sudah basi.

Mummy Gee,
Bazar ramadhan kat KL tu lagi best kut....

En Me,
Alamatlah saya masuk van jenazah nanti kalau makan di khalayak ramai.

One Zaba,
Aku bayangkan kau berbuka strawbery, minum teh,dan rumah kau dihiasi bunga2 ros yang dingin.
Seronoknya berpuasa di tanah tinggi Cameroon