Khamis, 18 November 2010

GURU USAHAWAN CILI


Cili ni sedap kalau dimasak dengan hati dan jantung ayam

Bercucuk tanam dapat rehatkan minda

PARIT YAANI- 18 November, CIKGU AHMAD SALLEH ialah guru disiplin di sekolah saya bertugas sekarang. Dalam senyap-senyap rupa-rupanya Cikgu Salleh ada projek besar di sekeliling rumahnya. Setiap inci tanah yang ada, dimanfaatkan dengan tanaman cili.


Kini Cikgu Salleh sudah menuai hasil tanamannya beberapa kali. Namun ingat, sebelum tanaman ini menjadi Cikgu Salleh juga pada awalnya menghadapi beberapa masalah seperti pokok yang tidak menjadi dan sebagainya. Namun kini beliau telah dapat menguasai tanaman cili ini dengan baik.


Sesiapa yang berada di sekitar Parit Yani dan Yong Peng bolehlah menghubungi CIKGU AHMAD SALLEH dalam FACEBOOK  manalah tahu hendak order cili atau hendak berguru dengan beliau.
Cikgu Ahmad Salleh sudah boleh mengadakan KURSUS TANAMAN CILI ni!Besar-besar hasil buah mangga tu, macam mangga dari Thailand 


Cikgu Ahmad Salleh tersenyum puas melihat hasil tanaman cilinya
NAK ORDER CILI?
EN AHMAD SALLEH 019-7727765

1 ulasan:

~ Mummy Gee ~ berkata...

bestnye tengok hasil cili yang segar2, dan mangga tu kalau makan dengan kuah rojak petis sedapnye.... mummy ni tanam pokok cili mula2 cantiks ubur pas tu kan daun dah start kerinting pulak.. bosan betul la