Jumaat, 17 Disember 2010

SAYA MEMAHAMI DAN SAYA MAHU MENERUSKANNYA

Jika blog aku tiba-tiba tak keluar macam biasa, dan yang keluar macam kandungan di atas, alangkah malangnya. Mungkinlah aku tak dapat tidur. Walaupun aku boleh buat sampai 5,6,16 blog, tetapi blog yang inilah paling aku sayang, macam aku sayang isteri aku.

Kenapa agaknya sesetengah blog mendapat status seperti itu? Memang, kandungan blog tak hilang, cuma macam kita nak pergi balik kampung, tiba-tiba di tengah jalan ada orang kampung buat sekatan jalan raya,

Nak pergi rumah siapa? Atas urusan apa? Kena pulak  yang tanya tu budak-budak baru yang tak kenal kita. Maklumlah lama sangat di perantauan.
Tak fasal-fasal kita mungkin lemah semangat, patah baliklah macam ni.

Mungkin kata-kata kunci kat blog tu banyak yang porno? Atau  banyak sangat menghentam pihak berkuasa? Nanti aku tengok Google dulu........

7 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Itu ari aku terbaca... ada blog yg ghaib disebabkan terlalu byk artikel yg dia copy paste...aku pikir2 betul gak la...sbb kwn aku yg blognya ghaib itu ari, semua artikel 100% copy paste (even dgn izin dr yg empunya artikel). Tp klu ttg warning2 mcm kat atas tu... tak tau plak apa sebabnya.. klu serangan Malware lain plak kesnya.

MSOM berkata...

Oh belum tidur lagi.
Mungkin kata-kata MM tu ada benarnya.
Oleh itu usah copy paste, ambik idea, gubah sendiri guna ayat sendiri tak apa.

sz | m.s.s berkata...

kalau tak silap, rasanya tu memang di "setting" oleh tuan punya blog nya...

comeisari berkata...

ye la, itu mmg tuan punya blog yg set mcm tu... benda tu mmg ada kat setting...

saya dah biasa jumpa blog mcm ni masa blogwalking....

MSOM berkata...

Sz dan Comeisari
Pelik pulak tgok pendirian orang.
Ada blog yang disembunyikan.
Ada blog yang diberi sekatan.
Ada yang suka tukar blog
Ada yang suka blognya sampai 10 tetapi tak ada entri.

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★


wooooo aku ade jumpa macam tu... rasa mcm ko cakap lah ada blog yang menghentam kerajaan dan ade yang berunsur lucah terlampau ....

aku dapati mmg blog yang ade tanda camni banyak yang ade spam... aku agak aje

MSOM berkata...

Afzainizam,
Kalau blog saya ni lagi banyak SPAM
sebab banyak promote produk.

Tak taulah Afzaibinam, blog ANDUKA TARUNA tak kena pulak sekatan macam tu?