Ahad, 26 Disember 2010

WANITA DAN TANGGUNGJAWAB TERHADAP WAJAH MEREKA

Sebagai wanita yang sentiasa sibuk dengan rutin kerjaya yang tidak pernah surut, anda juga sebenarnya perlu meluangkan sedikit masa untuk melakukan rejim penjagaan diri sendiri supaya sentiasa kelihatan cantik dan sihat. Sempena tahun baru ini, apa kata laburkan sedikit wang dan juga masa untuk mendapatkan kecantikan dan kesihatan sepanjang tahun. Antara tips tersebut ialah.

Penjagaan wajah

1. Mencuci muka – Disarankan dua kali sehari untuk setiap wanita, selepas bangun tidur dan sebelum masuk waktu tidur. Ini untuk membersihkan muka dari sisa-sisa solekan dan kotoran yang melekap.

2. Menyegarkan wajah – Fungsinya adalah untuk menyegarkan kulit dan merapatkan pori-pori yang terbuka.

3. Melembabkan kulit – Jika anda sudah berusia 30an, maka kulit tidak seanjal dahulu dan perlu sentiasa memakai pelembab untuk memperlahankan proses penuaan.

4. Menyental wajah – Sesuai untuk menyingkirkan sel kulit mati dan diamalkan sekali seminggu.

5. Pemakaian masker – Amalkan secara rutin seminggu sekali bagi kulit yang tidak bermasalah dan dua kali seminggu bagi yang mengunakan masker untuk kulit berjerawat iaitu jenis penyerap minyak (oil-absorber).

6. Rawatan wajah – Sebulan sekali, anda boleh memanjakan diri di pusat rawatan wajah untuk mendapatkan rawatan eksklusif untuk penjagaan wajah.

7. Pakai pelindung tabir suria sebelum keluar rumah - Tahukah anda SPF adalah cara paling efektif untuk mengelakkan kulit cepat matang kerana penyebab kulit matang adalah matahari jadi jangan tinggalkan lagi krim spf anda mulai tahun baru 2011 ini.

PETIKAN MAJALAH NUR 2010

Anda boleh dapatkan set kosmetik BIO ASLI di atas dengan harga ahli RM 150 dengan klik iklan berkelip di bawah ni...JOIN FREE

Tiada ulasan: