Ahad, 8 Mei 2011

LAMPU ISYARAT PT SULONG ROSAK DAH SEMINGGU

Ni gambar tahun 2010

Seminggu sudah lampu isyarat di Parit Sulong ni bermasalah.
Bagi  mereka yang datang dari arah jalan Simpang Lima
Dan hendak membelok ke Pekan Parit Sulong atau jalan Muar
Pasti melihat keanehan lampu isyarat ini
Warna kuning dan hijau hidup serentak 
Lalu aku cepat-cepat call 07-4671276
Pejabat Majlis Daerah Yong Peng
Kali ini nama aku, no tel aku, alamat aku direkodkan
Entah untuk apa, yang lepas-lepas tak ada pulak 
Jurucakap itu berjanji akan menghubungi pihak yang bertanggungjawab
Yang menyiapkan dan menyelenggara trafik light ini
Dengan secepat mungkin

Aku tunggu-tunggu perubahan keesokannya
Namun lebih parah lagi semalam dan hari ini
Lampu ini terus tidak menyala semuanya
Apa ni??? Ini soal keselamatan penduduk
Dulu banyak orang melayang nyawanya di sini
Masa tu belum ada lampu isyarat lagi
Kenapa lambat sangat  bertindak?

2 ulasan:

~ Mummy Gee ~ berkata...

Arwah abah saya pernah accident teruk kat traffic light ni...

Boni JLL3 berkata...

mohon untuk pinjam gambar ye..

http://bonijll3.blogspot.com/2012/05/bergaduh-disebabkan-kahak.html