Jumaat, 12 Ogos 2011

PELABURAN EMAS

 Graf harga emas dunia dalam tempoh 24 jam
Yang hijau tu ...Lihat! 11 Ogos
Ada menurun sikit setelah mencapai harga 1747 USD seaun semalam
Harga tertinggi dalam sejarah emas dunia
Nak tau.klik di sini KITCO

 Harga emas dalam 30 hari.....bayangkan!

Harga emas dalam RM ....tengok tu dari 5 Ogos sampai semalam
melambung bak gunung everest. Kayalah pelabur-pelabar emas yang dah melabur
enam bulan lalu termasuk kawan aku yang datang menjenguk aku hari tu. Dia beli 20K.

Jika kalian ada duit banyak, eloklah melabur dalam emas. Banyak web yang mengajar kita step bye step macam laman web yang ini. KENAPA EMAS? Ekonomi dunia akan jatuh terjelepuk, dan pelabur dunia telah beralih kepada emas. Cuba bayangkan semasa saya bertunang dulu harga emas tidak sampai RM 30 satu gram. Sekarang harga di pekan kecil pun harga emas telah mencapai RM 185 satu gram (emas 916). 

Banyak cara melabur emas. Baca je web KENAPA EMAS tu. Semalam aku bertandang ke KUWAIT FINANCE HOUSE atas promosi Cikgu Burhan. Menariklah pakej pelaburan dia. Cukup mudah. Beli kepingan emas di situ, dan simpan juga di bank tersebut. Upah simpan Free! Beli masa sekarang, dan jual apabila harga dah naik.

Kalau nak dapat untung secara gadaian, itu kenalah jumpa upline2 dalam web-web tersebut. Itu lain. Contohnya syarikat GCP dan Public Gold.

Jika dalam amanah saham kalian cuma dapat 9% setahun. Tetapi dalam pelaburan emas, kalian akan untung minima 25%-50%.....! 


Poh Kong dan Habib Jewel pun dah jual jongkong emas minima 1 gram, maksimum tiada had. Tunggu apa lagi....cepat-cepat melabur, sebelum duit lebur kerana raya. Budak-budak nak sekolah nanti boleh kita jual, kalau harga baik masa tu!

Apa-apa pun dengar ceramah ini dulu. Banyak duit pun tak guna, kalau keluarga kita tak bahagia.

3 ulasan:

en_me berkata...

biarlah susah tapi berduit, drpd 'dah lah susah, duit pon takdok'.. uhuhu

salam pagi jemuahh kang matsom tewwww..

Sz berkata...

tahun bila cikgu bertunang tu?

boipren saya bg cincin emas 916 tahun 2001 ... masa tu emas baru rm36 se gram...
errr...jgn risau, boipren saya tu pak encik sekarang :p

MAT SOM berkata...

En Me
Ya nangis-nangis
Tapi duitnya berkepuk-kepuk

PN SUZIYANTI
Saya bertunang tahun 90 an
Retro....