Rabu, 12 Oktober 2011

PENCEN 60?.....HA HA HA HA!

Aku ambil dari SINI. Tu yang aku nak pencen 56. Bagilah kat orang muda. Anak murid tengok kita pun dah tak minat dah.

10 ulasan:

IMANSHAH berkata...

tunggu pekeliling

MAT SOM berkata...

Masing2lah ya. Kesatuan juga yg mintak umur 60 ni.

AZANI berkata...

cikgu
orang yg awet muda cam cikgu pencen 60 masih segak dan wibawa saya yakin...

MAT SOM berkata...

Yg tak sanggup En Azani
Menghadapi kerenah anak murid yang semakin hebat sekarang, apatah lagi pada masa itu.

Sz berkata...

tahniah cikgu! pilihan cikgu memberi peluang pekerjaan / tempat kepada orang lain :)

MAT SOM berkata...

SZ
Simpati kepada yg baru nak hidup.
Dah ada tanah dan pelaburan yg kukuh nanti,tak perlu lagi diarah oleh sesiapa melainkan arahan Allah.

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Layout memang dah ok! Cun. Font pun ok.. tak besar, tak kecik. Loading pun cepat. Tapi tang warna, aku tak pandai komen sbb aku rasa ko lagi terror bab2 adun warna ni.

Ok.. moga blog ko terus meletopssss!!

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Tentang bersara umur 60 tu? Bagi mereka yg top management, mmg la berbaloi buat mereka sbb boleh lg extent 5 thn lg utk dpt/maintain apa yg mereka tgh dpt (gaji bulanan).. tapi negara pulak yg rugi, kalau ambik staff baru tentu kos kurang sikit (sbb staff baru tentu gaji pun ciput sikit kan).

So dr menampung mereka yg dah lama keja pastu dgn gaji besar, baik ambik staff baru yg tentu lebih produktif dan idea pun baru. Itu je komen aku.. walau takde kena mengena dgn perjalanan hidup aku pun.. almaklum la kan.. org tak keja gomen.

MAT SOM berkata...

Tqqqqqq. Aku dah bubuh semua tulisan aku sebelum ni dgn warna cerah, jadi background tetap warna gelap, tu yg susahnya.

MAT SOM berkata...

Terpulanglah. Cuma aku bayangkan, sampai bila kita nak berehat? Entahlah. Lainlah bos-bos tu, kerja dia sign dan arah saja. Yg golongan bawahan tetap berhempas pulas sampai mati.