MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Isnin, 12 Disember 2011

TAMAN FLORA AL-BELUKARI

Cuti ini belum sempat jalan jauh. Ili Nabilah (sedang menunggu result PMR 22 Disember ni) penuh dengan tuisyen untuk persediaan Matematik tahun 4 tahun depan. Jadi kami masih berlegar-legar di kawasan Batu Pahat. Entah berapa kali ke Karfour. Kadang-kadang ke rumah kaum kerabat.Boring-boring aku ajak mereka mandi air panas di Grisek. Pagi ini Irfan asyik sebut nak memancing, memancing, memancing. Aku pun bawa dia ke lokasi ini. Kebun orang.... 
 Aku memang minat keindahan semulajadi walaupun ianya rumput-rumput yang tidak dipedulikan manusia. Mungkin ada orang bunian yang tinggal di sini, siapa yang tahu? Tempat ini jauh sekali dari kediaman orang. Lokasi sebuah kampung terpencil di Seri Medan.
 Ada ikan keli ke?
 Ada....sabar...sabar....haruan pun ada....dulu pernah dapat empat lima haruan di sini...
 Dah lama pemilik blog ini tidak menunjukkan wajahnya, maklumlah dah tua. Muka pun dah berkedut... 
 Iwan pula tak suka memancing, entah apa-apa yang dia buat....
 Pose di taman flora al-belukari....rumput-rumput ini terkesima dengan kehadiran kami...!
 Uwekkkkk...! ..
 Pondok siapa ntah....jangan masuk Bersamamu TV3  sudahlah
 Ulam ni, daun pokok Tenggek Burung
 Mana tau ada khasiat yang masih menjadi rahsia 
 Antara pokok yang membawa kenangan semasa kecilku
 Jika dah matang ia akan jadi seperti kapas, dan ia menyebarkan benihnya
Setiap yang Allah jadikan di dunia ini, tidak dijadikan sia-sia, melainkan kita masih tidak tahu akan kewujudannya, sekurang-kurangnya ia untuk makanan burung dan haiwan lainnya yang melata di atas muka bumi ini.

6 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Aku itu ari baru ngendap kebun sendiri blakang rumah Mak pun dah seriau.. dengar bunyi "sesuatu" kat balik semak, rasa nk gugur jantung..hehe.. sib baik ada
K. Manah temankan.

wak gelas berkata...

waduh kang kok masih nom ganteng menihh....,,, eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Mama Miraki berkata...

ehh pokok ynag berbulu putih2 tu pokok apa ehhhh...cantik......

MAT SOM berkata...

Sam
Tanamlah kebuh tu dgn pokok buah-buahan...bolehlah aku menumpang sekaki apabila dah berbuah nanti

MAT SOM berkata...

Wak terimo kasihlah rajin ke sini.
Sukakee eneng wong muji aku ijek enom.
Nanti aku belonjo ngeteh..

MAT SOM berkata...

Mama Miraki
Dah sah Mama Miraki ni tak rajin ke belakang rumah pusaka kalian di Pt Sulong tu, biasanya kat tanah gambut banyak pokok itu.