Selasa, 13 November 2012

UCAPAN REUNION MAJLIS BERSUA KEMBALI

Ucapan Penghargaan Dalam Buku Program Majlis Bersua Kembali
EX - SMK PALOH BATCH 87-91

Bismillahir rahman nir rahim

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi pada hari ini, 13 November 2012 hari yang penuh bersejarah, kita dapat berkumpul dalam Majlis Bersua Kembali SMK Paloh, Batch 87-91 ini. Setelah sekian lama kita meninggalkan SMK Paloh, mungkin hari ini kali pertama kita bersua kembali. Setinggi-tinggi penghargaan kepada guru-guru dan rakan-rakan atas pengorbanan dan kesudian yang diberikan sehingga kita dapat berkumpul bersama pada hari ini.

Kepada guru-guru yang pernah mengajar dan mendidik kami, diucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga. Sesungguhnya tanpa guru tak mungkin kami semua dapat mengenal abjad A,B,C...dan seterusnya melangkah ke arah kejayaan sama ada dalam akademik, perniagaan, suri rumah dan sebagainya.

Banyak pengalaman dan kenangan kami semua semasa menjadi anak didik guru-guru yang pernah mengajar kami. Pengalaman dan kenangan tersebut amat berguna dan berharga, tidak dapat direka dan dijual beli.

Semoga pertemuan kita pada hari ini, menjadi kenangan terindah, dan titik permulaan untuk kita terus mengeratkan lagi tali sillaturrahim yang sekian lama terjalin pada masa akan datang.

Sekian, terima kasih.
(Nukilan Haryantee Hamzah, Paloh, Johor)

Ucapan Pengerusi En Rosli Bin Yunos

Majlis dirasmikan oleh ADUN SUNGAI RAMBAI, YB DATUK HASSAN BIN ABDUL RAHMAN.

Ucapan oleh wakil bekas guru-guru SMK PALOH, Cikgu Mazlan Jantan

Menyanyi lagu Negaraku, DAN Lagu Setia dan Berbakti (SMK PALOH).

ANGKATAN BATCH 1987-1991 SMK PALOH YANG HADIR
  Cikgu Baharuddin Tahir, Pn Zabedah Saem dan anak mereka.
Lirik lagu SMK PALOH- Setia dan Berbakti...nostalgik apabila dinyanyikan bersama-sama...nak nangis apabila lagu ni didendangkan semula di dewan ini.
En Rosli menyampaikan cendera hati kepada YB Datuk Hassan  Bin Abdul Rahman
Kanan sekali bersongkok hitam ialah Ustaz Hamzah.
Yang aku dapat ingat hanya wajah sebahagian mereka, terlalu lamanya tidak berjumpa, ingatan pun semakin luput. Maklumlah dah hampir 20 tahun meninggalkan Paloh nan indah.

Cikgu Suhood Kanapi, antara yang dapat bersama-sama dalam majlis ini
Bekas anak-anak murid pun dah mempunyai keluarga dan anak-anak masing-masing.

Dyan, Yanti Setiausaha majlis ini sedang berkongsi cerita.
Anak saya dah tiga ...er....
Alhamdulillah.....kita dapat bersua di dewan Japerun Sungai Rambai ini.....

Cikgu Zailani Ahmad dan Cikgu Salleh Mohd Nor....
Cikgu Mazlan Jantan.....banyak cerita hingga kami lupa nak balik
Dari berborak di dalam dewan, sampai di luar dewan, banyak sangat cerita ........kena tambah satu hari lagi nampaknya. Lain kali kita buat di dewan utama MITC amacam? Gurau aje...kat Dewan SMK PALOH lagilah mengharukan kut?

Saya mewakili guru-guru yang dijemput mengucapkan jutaan terima kasih kepada Jawatankuasa majlis, iaitu En Rosli Md Yunos, En Nordin Zainal, Pn Haryantee Hamzah (setiausaha Reunion ini), Pn Zaafrina Isa, semoga bisnes keknya bertambah maju, Pn Suhaila Mahat, Pn Norlelawati Mahran, Pn Tumilah Taimin, En Abd Wahid Ahmad, Pn Hazifah Aliman, Pn Nor Aishah Samin dan seluruh yang menjayakan majlis tersebut. Tahniah atas kejayaan kalian mengadakan majlis gilang-gemilang itu. 

Terima kasih!!!

Tiada ulasan: