MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Khamis, 18 Februari 2016

TUTORIAL : CARA DOWNLOAD VIDEO DARIPADA YOUTUBE KE GALERI HAND PHONE

Assalamualaikum....dan selamat malam Jumaat semua......
Semoga kalian semua sentiasa dalam jalan lurus menuju kepada jalan Allah SWT....

Dah lama aku tak update blog ni, rasanya dah sepurnama KUT....Aku dah tak nak bagi alasan. Apa-apa pun terima kasih kepada yang SUDI curi-curi tengok blog aku ni.

Dah bosan cerita derma....cerita Bangla....Aku teringat lagu-lagu lama...dan sebab suka sangat lagu tu..aku download ke handphone.

Yang ajar ni, anak aku yang kecik tu. Dia ni lebih advance...maklumlah budak era baru.

Ok..ok....Tanpa membuang masa aku nak ajar kalian...bagaimana nak download lagu atau ceramah..atau parodi...dan apa-apa sahajalah.....yang kalian suka nak download...lepas tu BOLEH share dalam whatsapp dan sebagainya.....Dan kawan-kawan pun seronok. Biasalah nak tengok Youtube pun secara direct kena banyak bersabar. Loading...dan loading selalunya merimaskan kita.



Aku dah bagi nombor....Ingat ya...walaubagaimanapun kita mesti melalui GOOGLE CROME dulu...jangan guna folder Youtube kat handphone tu....ikut seperti dalam gambar di bawah.
  






Yang penting sekali sentuh link url youtube tu...sampai keluar BIRU macam tu





Kedua....SELEPAS TANDA TITIK TU MASUKKAN HURUF 

SS


Masukkan huruf apa?

huruf 

ss
selepas tanda titiktu seperti di bawah
lepas tu Klik
PERGI kat bawah tu



Sampailah keluar gambar dan link macam ni
Apa lagi DOWNLOADLAH



Proses DOWNLOAD ni memakan masa ...kena sabar..
Ada yang 5minit...10 minit...20 minit
Bergantung line internet anda.
Kalau DATA rendah  tak payahlah
Elok guna line WIFI
STREAMYX atau YES
Utk jimatkan kos


TERAKHIR 
Check Download anda di handphone anda
Masa tunggu download ni
Kalian boleh tengkok Facebook ke,.....Whatsappke...
Sampai DOWNLOAD SELESAI

Dan check di galeri hand phone anda
SELAMAT MENCUBA!  


1 ulasan:

mak encik | SZ berkata...

Terima kasih atas perkongsian ilmu cikgu MS ...