Rabu, 18 Mei 2016

FAZLEY FARAWIL ATAU ZULFADHLI AB MULUP PENIPU JUALAN HANDPHONE

 ZULFADHLI  AB MULUP @ FAZLEY FARAWIL (NAMA  FACEBOOK)

 NO KAD PENGENALAN ZULFADHLI AB MULUP

LOKASI ZULFADHLI AB MULUP

LOKASI PENIPU INI TELAH DIKESAN TINGGAL DI SINI
A2-17, APARTMENT PENAGA MAS, JLN PINGGIRAN MAS 1, TAMAN MAS, 47100 PUCHONG, SELANGOR
Nombor Handphone digunakan: 011-3382 0723 FAZLEY FARAWIL @ ZULFADHLI BIN AB MULUP

     Saya sebenarnya tidak mahu bermusuh dengan sesiapa. Tetapi jika ada yang cuba menipu ahli keluarga saya, atau menganiaya kenalan saya, saya akan BERIKAN PENGAJARAN SECUKUPNYA sampai dia ini insaf dan tidak akan mengulangi perbuatan terkutuk ini. Menipu dengan kononnnya menjual telefon bimbit dalam satu iklan di Facebook, entah macamana, anak saya boleh terpengaruh dengan remaja yang tidak bertanggungjawab ini, semua di luar kawalan saya.

     Namun oleh sebab ianya sudah berlaku, saya tidak akan membiarkan perkara ini berlalu begitu saja. Tujuan saya hanya satu, saya tidak mahu ada anak orang lain yang menjadi mangsa. Saya difahamkan beberapa orang lain pernah ditipu pemuda ini.

    Modus operandinya mengiklankan telefon bimbit yang agak mahal, tetapi dia terpaksa menjualnya kerana perlukan duit, kerana dia masih belajar di Universiti Islam Antarabangsa. (Kan kau dah malukan nama Islam pada universiti tempat kau belajar itu.) 

    Selepas sahaja duit dibank in ke akaunnya, ZULFADHLI AB MULUP akan remove dan unfrend mangsanya. Malah nombor telefon dan whatsapp mangsa akan disekat. Saya juga telah menghantar whatsapp dan SMS dengan menggunakan beberapa nombor lain, tetapi juga akhirnya disekat. Personal Mesej Facebook juga langsung tidak dibaca dan turut disekat. Maka tidak ada cara lain, saya terpaksa gunakan blog saya ini, bagi mengelakkan orang lain menjadi mangsa seterusnya. mungkin dia ini menggunakan beberapa akaun FACEBOOK yang lain, itu saya tidak tahu. 

     Jika kau ingin berdamai, sila hubungi saya dengan segera di talian 010-33443 880 Duit anak saya mesti dipulangkan, atau kau akan berurusan dengan polis.

7 ulasan:

umi alya berkata...

As salam Cikgu..

Saya baca komen rakan2nya dlm fb dia, Zulfazley adalah ex student kuim (Kolej University Islam Melaka), mungkin dia bukan student UIA sebagaimana terdapat pada status FB dia, sekadar penyamaran.

Kesian pada anak, berjimat cermat demi capai apa yang dihajati, akhirnya lebur..

Mat Som berkata...

Tkasih UMi Alya...
kerana memberikan maklumat terkini
komen2 org yg telah tertipu dgn dia telah dipadam dan diunfrend

Mat Som berkata...

Satu sumber lagi kata..mmg dulu dia UIA ..tp ada mslh.
Skrg menuntut di KUIS

Kayu Manis berkata...

Penyamun,muda2 lgi dh jadi penyàmun..tmpat belajar punyalah islamik....orgnya tak hador ciri islamik tu...sabar jerlh cikgu cari hingga ke lubang cacing depa ni tak boleh bgi muka....berapa byklah dia dh tipu orang ni...nescaya keberkatan tak hador..janji Allah pasti.

Mat Som berkata...

Malang sungguh, sampai 25 Syawal ni Fazley masih terus makan duit haram...saya menerima beberapa panggilan drp mangsa2 terbaru

umi alya berkata...

Astagfirullah.. kesiannya pada family dia, mungkin ada something wrong pd diri dia kot, duit x cukup2..

umi alya berkata...

Astagfirullah.. kesiannya pada family dia, mungkin ada something wrong pd diri dia kot, duit x cukup2..