MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Rabu, 11 Mac 2015

SERIK AKU KETUK PINTU RUMAH ORANG

Pemandangan di depan tempatku mengajar
Kalau ada orang-orang Batu Pahat yang call aku hantar byhand
Kucing kat belakang rumah aku
Aku suka rehat kat masjid ini kerana ia mendamaikan

Dulu mula-mula berblog rasa sangat teruja. Pernah dua tiga hari tak tidur  kerana macam dah masuk alam lain.

Untuk berblog pula masa tu (penghujung tahun 2008) aku membeli kamera cabuk.

Sekarang ni ya Allah senangnya, dengan adanya handphone pintar, semuanya menyeronokkan.

Budak sekolah rendah pun dah boleh mengeluarkan pendapat dalam media sosial dan dibaca oleh rakan-rakan.

Sesiapa pun dah boleh mengakses internet dari handphone mereka.

Bersyukur, dengan menulis blog aku tak perlu Lagi menjaja barang di pasar lambak atau mengetuk  pintu rumah orang yang kadang-kadang naik angin, kerana mereka juga ada masalah kehidupan. Dalam blog ni yang 
 Nak beli barang aku hanya insan-insan yang berhajat sangat sahaja.

Isnin, 2 Mac 2015

TINGGALLAH KAMI DI SINI


Ili baru je tinggalkan kami...tup tup adindaku Sam pula tau-tau dah berhijrah ke Australia... Banyaknya duit aku nak kumpul, nak jengok dua orang ni....