Rabu, 15 April 2020

MD7 NTDOT PELUANG BISNES M.L.M 2020 TERBAIK

WIN NETWORK SDN BHD menyediakan satu peluang perniagaan yang hebat. 

Klik Wasap
www.wasap.my/+60103443880






Plan Pemasaran Bisnes NTDOT

Produk NTDOT yang terbukti berkesan dan Plan Pemasaran yang menarik dan menguntungkan.
Contact Saya di no


SILA Klik Vidoe BISNES...VIDEO NTDOT ni
Assalamualaikum dan Salam Kejayaan!

Antara testimoni kejayaan para pengedar adalah seperti yang dipaparkan di bawah!








Dan Ramai lagi....yang tak dapat dipaparkan semuanya di sini...Jika ada syarikat yang mudah untuk kita dapat income buat apa kita pilih syarikat yang susah nak dapat bonus. Jika ada lebuh raya yang luas dan cantik, buat apa kita pilih jalan yang sempit dan berliku?

Dan Produk Terbukti hebat! Alhamdulillah

Doa saya untuk anda....
Semoga Tuan Puan Sdra Sdri terus dilindungi Allah daripada segala penyakit moden yang mengancam seluruh umat manusia..

Maaf pagi ini saya bertandang lagi...dan ingin memperkenalkan satu produk yang mungkin dapat meningkatkan kualiti kesihatan Tuan Puan Sdra sdri ....Produk itu ialah NTDOT.

Ramai yang tertanya-tanya Apa itu MD7 NTDOT?

MD7 =Million Diamond 7
NTDOT =Penawar

FALSAFAH NTDOT

Mengembalikan Keseimbangan dan kesembuhan Mutlak pada manusia dan Alam.

Antara bahan yang terkandung dalam NTDOT adalah:

1.Durian belanda
2.Sarang burung Walit
3.Kurma Merah
4.Delima
5.Madu
6.Goji
7.Moringga Oleifera
8.Buah Tin
9.Lidah buaya
10.Stevia

MD7 NTDOT
“Advance Superfood”

.Anti-oxidan
•Anti-inflammatory
•Anti –cholesterol
•Anti-depressant
•Anti-fungal
•Anti-Tumor
•Anti-Cancer
•Anti- Aging


1.Anti Oksidan
2.Anti Keradangan
3.Anti Kolesterol
4. Anti Tumor
5.Anti Funggal/anti kulat/kurap
6.Mengurangkan kandungan gula dalam badan
7.Menangani masalah saraf
8.Menangani masalah sembelit
9.Membuang toksin
10 Menormalkan tekanan darah
11.Meningkatkan imunisasi badan
12.Membaiki system penghadaman
13.Menggalakkan pertumbuhan rambut
14.Membaiki kesihatan kulit
15.Meningkatkan tenaga

 PELUANG BISNES MLM NTDOT

 NTDOT BAIK UNTUK SISTEM IMUN

PRODUK NTDOT

NTDOT adalah makanan Tambahan Terbaik yang tinggi dengan Antioksidan yang di formulasikan dengan Seni dan Sains Gabungan Tumbuh-tumbuhan,Buah-Buahan serta makanan Sunnah terpilih yang telah di buktikan Oleh Pakar-pakar pemakanan,pengamal-Pengamal Perubatan moden dan tradisional Sejak 1600 Tahun dahulu,antaranya WHO World Health Organization/Pertubuhan Perubatan Sedunia bagi Menyelesaikan segala masalah yang Berkaitan dengan Kesihatan dari segi mental,fizikal,spiritual dan rohani manusia.

NTDOT adalah Alternatif Kepada rawatan, pengobatan serta pencegahan bagi Menyelesaikan segala yang berkaitan dengan ketidakseimbangan pada diri Seseorang.

NTDOT berkesan,Tiada kesan Sampingan dan Selamat di gunakan bermula Seawal janin Sehingga dewasa.Orang yang sihat juga amat baik amalkan NTDOT utk mencegah dari sebarang Penyakit kerana bahan-bahan yang terkandung dalam NTDOT mempunyai zat dan vitamin yang diperlukan oleh Sistem tubuh seseorang manusia.

NTDOT bukan sahaja untuk di minum(dalaman)malah NTDOT juga boleh untuk kegunaan luaran,seperti masalah yang berkaitan dengan Kulit Seperti luka,gatal-gatal dan sebagainya.

NTDOT amat sesuai di ambil sebelum makan 2 kali sehari,pagi dan malam.Mereka yang Makan NTDOT perlu minum air yang mencukupi mengikut keperluan badan seseorang.

NTDOT adalah kurniaan rezeki dan in sha Allah Ianya asbab utk menyelesaikan segala masalah Kesihatan. Kesembuhan Itu Milik Allah..

Ayuh bersama Win Impact Network Sdn Berhad, melalui produk hebat NTDOT..

Cepat....
Hubungi saya:
www.wasap.my/+60103443880




Sabtu, 4 April 2020

APA KAITAN SURAH AL AHZAB AYAT 33 DENGAN VIRUS CORONA?

Satu persoalan telah terjawab malam ini...

Sebulan dua ini ada sahaja orang mengaitkan Ayat 33 Surah Al Ahzab dengan wabak Corona. Seorang ustaz tidak bersetuju dengan hal yang sedemikian.

Pesanan ustaz yang tidak dinamakan itu disampaikan kepada Ustaz Fadzlan jiranku lalu beliau kongsikan melalui Group qariah aku Simpang Tiga Pt Sulong ni...

Ustaz tu menaip begini⬇️⬇️

Perkataan duduk diam dlm ayat tu ada وقر...bukannya قرن...

Sy sgt tidak bersetuju dgn mengaitkan perkara2 yg tidak bersangkutan sama sekali...

Waqara وقر (telah menetap) - kata kerja past tense
Yaqiru يقر (sedang menetap) - kata kerja present tense
Qar قر (menetaplah kamu lelaki) - kata kerja perintah
Qarii قري (menetaplah kamu perempuan)
Qarna قرن (menetaplah kamu semua perempuan2)

Dari mana nak kaitkan perkataan Qarna dgn corona?

Virus corona juga dieja dengan كورونا bukannya قرن

Hanya kebetulan bunyi yg seperti sama

Ayat surah al-ahzab itu turun sebagai perintah Allah keatas wanita supaya tidak keluar dari rumah (tanpa keuzuran syar'ie), tidak berhias spt wanita2 jahiliah, perintah mendirikan solat, mengeluarkan zakat dan taat kpd Allah dan Rasul...

Kalau kita nak kaitkan sesuatu, pastikan kaitan itu dalam konteks yg betul dan bukan semata2 kerana bunyi (sebutan) yg seakan2 sama sedangkan maksud dan tafsirannya adalah berbeza sama sekali...

Yg ada kaitan dgn apa yg berlaku skrg, klu kita nak ambil pengajaran adalah ini sebagai pengalaman kita untuk berdepan  dgn fitnah dajal

Sbnrnya klu nak cari dalil tentang perlunya kita duduk diam dalam rumah pada masa ini, ada dalam hadis Nabi yg jelas menyuruh kita untuk tidak pergi ke tempat wabak, dan org di tempat wabak tidak keluar dari tempatnya...

Tak perlu nak kait2 dgn ayat yg sebenarnya tak berkaitan pun...

Rabu, 1 April 2020

KITAB AZA'IMU DUHUR KITAB SIAPA?

Maaf sekadar perkongsian
Ramai org tanya saya mengenai kitab Aza'imu Duhur oleh Abi Ali Addabiziri, yg merangkap satu syair dan menyebut pasal corona.

Sebenarnya untuk pengetahuan semua kitab ini adalah kitab syiah.  Kenapa org kita mudah berkongsi dan mempercayai apa yg telah diviralkan tanpa menyelidiki terlebih dahulu?

Bukankah Allah telah befirman :

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ

Maksudnya: Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan. (Surah al-Hujurat: 6)

Begitu juga hadis sebagaimana Yang telah diriwayatkan boleh Muslim dgn sabdanya

كَفَى بِالْمَرْءِ كَذِبًا أَنْ يُحَدِّثَ بِكُلِّ مَا سَمِعَ

Maksudnya: Cukuplah seorang itu dianggap berdusta apabila dia bercakap segala apa yang dia dengar. Riwayat Muslim.

Imam al-Nawawi berkata: Di sini menunjukkan larangan daripada bercakap setiap apa yang dia dengar kerana boleh jadi dia dengar pada adatnya benar atau dusta. Justeru, apabila dia berbicara setiap apa yang dia dengar, maka sesungguhnya dia telah mendustakan dengan berita-beritanya yang boleh jadi bukan begitu. (Lihat Syarh al-Nawawi ‘ala Sahih Muslim)

Begitu juga baru baru ini dihebohkan mengenai buku Iqra yg menyebut pasal corono.

Kita mudah tertipu dengan ramalan ramalan yg kononnya telah menyebul hal sedemikian.

Kesimpulannya:

Ingatlah bahawa semua ramalan adalah termasuk dalam perkara ghaib yang tidak diketahui oleh sesiapa pun kecuali Allah SWT.

Firman Allah SWT:

قُلْ لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعًا وَلَا ضَرًّا إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ وَلَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لَاسْتَكْثَرْتُ مِنَ الْخَيْرِ وَمَا مَسَّنِيَ السُّوءُ إِنْ أَنَا إِلَّا نَذِيرٌ وَبَشِيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
Ertinya nya: Katakanlah (wahai Muhammad): "Aku tidak berkuasa mendatangkan manfaat bagi diriku dan tidak dapat menolak mudarat kecuali apa yang dikehendaki Allah. Dan kalau aku mengetahui perkara-perkara yang ghaib, tentulah aku akan mengumpulkan dengan banyaknya benda-benda yang mendatangkan faedah dan (tentulah) aku tidak ditimpa kesusahan. Aku ini tidak lain hanyalah (Pesuruh Allah) yang memberi amaran (bagi orang-orang yang ingkar) dan membawa berita gembira bagi orang-orang yang beriman"(Surah al-A’raf: 188)

Dalam satu hadis Rasulullah saw bersabda :

مَنْ أَتَى كَاهِنًا، أَوْ عَرَّافًا، فَصَدَّقَهُ بِمَا يَقُولُ، فَقَدْ كَفَرَ بِمَا أُنْزِلَ عَلَى مُحَمَّدٍ
Ertinya: “Sesiapa yang datang menemui penilik atau peramal nasib lalu mempercayai apa yang diberitahu olehnya, maka dia telah kufur terhadap apa yang diturunkan kepada Muhammad” (Riwayat Ahmad)

Hal ini banyak saya telah huraikan dlm kitab saya yg bertajuk Aku Bukan Pendosa.

Wallahua'lam

Nik Nizam Nasir
Pejabat Agama Jajahan Bachok

Saya Tambah:

Jika sesuatu kitab itu bagus, dan popular di kalangan ilmuwan, maka ia akan diperkatakan orang dalam blog-blog...

Dengan orang menghuraikan dalam blog atau web, maka sesuatu itu akan masuk carian Google.

Jika kalian tak ada akaun Facebook..contohnya nama kalian juga tidak akan tersenarai dalam carian Google.

Cuma pelik kitab besar tidak ada dalam senarai pencarian Google? Adakah ini kitab yang baru ditulis?