Ahad, 12 Ogos 2018

TIP BISNES INTERNET PALING ASAS

Assalamualaikum geng-geng Paloh Era 90an...

Wah berjimba-jimba....Semoga Uhuwah semakin erat terjalin. Hari ni aku nak bagi Tip seperti yang aku janjikan semalam. Tip Siri 2

*TIP MUDAH BISNES INTERNET*

1. Dlm Wasap korang selalu tulis keluhan2, apa kata up status produk. Ada sesetengah org langsung tak tau fungsi Status Wasap..Yg selalu kita guna hanya Sembang atau Chatting Wasap.

2. Buka akuan Instagram dan tambah folower hingga beribu2. Cara nak tambah folower cari kat Google atau susah sangat Wasaplah aku. Kita boleh ngeteh sambil breaking Bisnes. Iklankan banyak kali dalam status Instagram...supaya folower kita nampak dan teruja.

3. Iklankan dalam Facebook. Tambah Frend Facebook sehingga maksimum 5000 orang. Frend yang pasif, kita unfrend, ganti yg baru yg ada potensi. Korang bukan artis nak berselfie beratus kali, up kan produk tanpa jemu.

4. Dalam Facebook Join Byk group kalau boleh sampai beratus. Dan rajin2 iklan. Karang ayat Power sendirilah ya.

5. Rasa itu dulu yang aku nak bagi tau...Aku rasa anak korang lagi pandai daripada kita, jadi jangan malu belajar dengan anak sendiri. Martabat korang tak akan jatuh..hahaha.

6. Akhir Sekali, jangan tinggal sedekah, dhuha, zikir dan amalan baik kepada sesama manusia dan makhluk Allah..

Sekian, Tip Bisnes Internet pagi ini. 12 Ogos 2018. Selamat menjalani kehidupan dengan penuh bersemangat. Ingat...jangan berdebat politik, kerana amalan itu sangat sia-sia.

1 ulasan:

umi alya berkata...

Moga perniagaan cikgu terus berjaya, aamiin..