MAKLUMAN

NO HANDPHONE SAYA (DI ATAS TU) JENDELALIMA TRADING HANYA UNTUK TEMPAHAN PRODUK YG SAYA JUAL.

Khamis, 4 Jun 2015

BLOG INI TAK AKAN TERBIAR SEPI



Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua yang sudi singgah ke sini. Tanpa kusedari rupa-rupanya blog ini telah berusia hampir tujuh tahun lamanya.

     Dalam tempoh itu terlalu banyak kenangan pahit manis yang telah aku lalui. Tidak perlulah aku ulang kembali, biarlah semuanya berlalu pergi...

     Dan melalui blog inilah jua aku menemui sahabat-sahabat maya, yang sebahagiannya terus menjadi sahabatku di alam realiti. Dan ada juga yang hadir kerana ingin mengkaji sejarah pekan kecil tempat tinggalku ini. Ada juga yang ingin mengkaji udang kara yang tiba-tiba muncul di sini. Tambah aneh ada yang datang untuk mengkaji batu nesan lama kerajaan Donan.

     Waktu itu, aku seperti juga blogger-blogger picisan lain,  sanggup bersengkang mata demi menyiapkan entri terkini kononnya. Namun sejak kemunculan pelbagai media sosial  beberapa tahun kebelakangan ini, tiba-tiba sahaja idea menjadi tumpul. Mungkin kerana aku sudah semakin tua dan disibukkan dengan urusan jual beli yang juga  datangnya daripada blog ini.


    Oleh itu, aku mesti meneruskan tulisan-tulisan yang bermanfaat, untuk berkongsi ilmu jika ada. Di samping untuk mengekalkan permintaan terhadap produk-produk yang aku niagakan di blog ini. In Sha Allah blog ini tidak akan dibiarkan sepi.....

5 ulasan:

umi alya berkata...

Blog sayapun dah sebulan lebih terbiar sepi, akhirnya rajinkan diri "upload" juga gambar anak2..

Mat Som berkata...

Alhamdulillah
Pelik jugak ya
Tiba2 smgat yg berkobar itu
Seolah2 dibunuh oleh diri sendiri

tiga lalat berkata...

salam cikgu. hee ora opola, blog bukanla hakmilik kekalls ;p

Mat Som berkata...

Waalaikumussalam
Mcm pnh dengar je gaya lintuk bahasa Tuan Tiga Lalat ni...
Tkasih ats kunjungan

Kayu Manis berkata...

Bgus tu...jana pendapatan dn jana pahala juga..
dah ada ye krim daun gelenggang..dulu byk kt kmpung blkg rmh...
klu ada panau sapu jer..
gula stevia tu mcm nk try jer...rmai yg guna...
examo tu adibh dgn axhn pernhlh mkn..bkn bli kak ipar yg bgi...sebotol, lps tu tk mkn dh...
masa tu masih tadika...

bukalh satu kios jual produk..
Bllog cikgu dh mcm farmasi pun ada..