Rabu, 8 Jun 2011

DI TEPIAN PANTAI PASIR LANUN PENYABUNG

Setelah memandu selama 3 jam setengah, akhirnya kami sampai di destinasi.
Masa anak aku masih dua orang dulu aku rajin ke sini.   

Di depan Pantai Pasir Lanun, Penyabung ini terdapat beberapa buah pulau kecil. Jadi pantai ini 
sangat selamat untuk anak-anak kecil. Pantai Air Papan dan Desaru sungguh mengerikan. 

\
Kali ni kami pergi dua keluarga. Sorang tu Una anak biras aku Isa. 

ENDAU BEACH RESORT, PENYABUNG
077942611

Aku bukan Osama, di sinilah lokasi aku. Mana tau korang lalu sini, boleh borak2
Resort ini mempunyai kolam renang yang juga selamat. Sebelah tu ada satu lagi resort,
tetapi tak ada swiming pool. Yang penting line internet ok...dapatlah aku online di percutian ini.
Ok bye...Irfan dah panggil aku, nak mandi laut lagi.....jumpa lagi!!!


OK sekarang setengah jam lagi pkl 12.00 malam....aku sempatlah nak tambah pic-pic di Pantai Pasir Lanun Penyabung ni....semua dah lelap tak ingat apa. Rugi betul tidur cepat kat sini.

Jadi aku nak cerita sikit perjalanan aku sepanjang hari ini
Bertolak dari rumah jam 7.00 pagi.
 Jalan ke Mersing, nak jimat masa lalu Felda Nitar

 Lalu di Nitar ni, teringat blogger Kak Su yang pandai buat kuih tu.
Mungkin Kak Su tinggal area sini?

Dari Felda Nitar 2 ke Mersing dalam 4 km. 
Tiba di Mersing jam 9.35 pagi. Kehadiran kami di Mersing dismbut dengan muka
bengis SI HITAM MANIS ini. Orang Tua  mana pulak ambik gambar aku ni?

 Kita nak tidur kat sini ke Yah?
Boleh juga.....!
Pantai Mersing...

Ni gambar Kak Hamsaton (Kakaknya Midah) dan suaminya Md Isa Kasan.

 Banyak nak dibualkan dengan kakak hari ni....
Aliff Iskandar pun tak meragam nampaknya hari ni.

  Semalam 7 Jun hari jadi Arina.

 Best juga makan ramai-ramai tepi pantai ni

11.30 pagi Perjalanan di teruskan ke Penyabung, 45 km dari Mersing

 Kat Penyabung ni banyak rumah kampung nelayan. Namun di celah-celah tu ada banglo. Mungkin
milik hartawan-hartawan Penyabung.

 Minggu depan akan berjuang lagi. PMR tahun ni.

 Jam 9.00 malam tadi...ke jeti nak juga rasa memancing

 Arisa Izra anak Isa kini berumur 17 tahun. Cepat sungguh masa berlalu.
Masih teringat aku jadi pengiring pengantin itu.

Ikan apa berat sangat tu? Ikan jerung kut?

Sebelum tidur aku ajak Isa nyanyi lagu Broery. Kat Resort ada juga tetapi kat warung ni lebih meriah. Warung ni kat depan Endau Beach Resort ni.

Sekian....online dari PANTAI PASIR LANUN, PENYABUNG, ENDAU, JOHOR.

7 ulasan:

Sz berkata...

menarik...
saya tak penah sampai lagi ke situ...

selamat bercuti untuk cikgu mat som & keluarga!

Mama Janet berkata...

wah macam best je tempat ni.Lain kali nak bercuti kat sini ler.Apa2 pun selamat bercuti.

MAT SOM berkata...

SZ dan Mama Janet

Bsok balik Muor / PS
Kalau tak tau nak ke mana2
Bolehlah pergi

45 KM Dari Mersing.

Abang2nya boleh bawa pancing

Mama Miraki berkata...

wahhh cantiknya pantai ni. satu lagi lokasi diJohor yang saya tak pernah sampai....apapun selamat Bercuti....

MAT SOM berkata...

Mama Miraki boleh buat hari keluarga
kat sini

Boleh call ENDAU BEACH RESORT

077942611

eH? bERAPA PERSEN PLAK NI?

azana berkata...

besnya...lama da x bercuti bersama keluarga kat pantai cam gini... lama sangat..:( rindu saat begini

MAT SOM berkata...

Kalau begitu Azana,
Azana kena anjurkan utk adik-beradik.
Sebelum puasa menjelma ni
Pangkor lagi cantik.