Sabtu, 21 Julai 2012

10 PASWORD EMEL YAHOO YANG MUDAH DIGODAM


1.  123456
2.  password
3.  welcome
4.  ninja
5.  abc123
6. 123456789
7. 12345678
8. sunshine
9. princess
10.qwerty


Mengikut analisis Yahoo senarai di atas merupakan 10 pasword emel Yahoo yang paling mudah diceroboh oleh penjenayah siber. Ia juga boleh berlaku di Gmail, blog, Facebook, Twitter dan sebagainya. Ia antara pasword yang popular, melainkan sunshine, princess dan qwerty merupakan nama baru yang unik yang muncul dalam data Yahoo.

Jika password blog anda termasuk dalam 10 pasword di atas, harap ditukar segera kepada password yang lebih sukar seperti yzhixxiowq....

6 ulasan:

Knor berkata...

mana tau ni..ejen ye

Tanpa Nama berkata...

Ezy5566Hehe!!

ni password yahoo saya... hahhaaa...

mkf

Boni Kacak berkata...

seeloknya dibuat lagi susah.. kalau boleh biar kita sendiri pun tak ingat, tapi kena lah tulis

Mat Som berkata...

K.NOR
yg pasti
Saya agen BIO ASLI

Mat Som berkata...

Aku nak godam emel engko MKF

Mat Som berkata...

Boni

Kalau susah sgt nanti nak sign in pun malas pulak.