Ahad, 14 April 2013

BURUNG-BURUNG BERKICAUAN DI BATU PAHAT

Video aku fresh lagi, baru 5 tontonan hahaha. Baru tadi ni ronda-ronda bandar Batu Pahat. Ada dua event yang menarik perhatianku. Pertama pertandingan memancing oleh beribu-ribu pemancing yang memenuhi Tasik Merdeka. Oleh sebab, susah nak parking dan tak nak membetis, aku tak dapat nak tengok berapa banyak ikan yang telah dinaikkan, dan apakah hadiah yang menjadi rebutan mereka.

Justeru kerana itu, aku pergi ke satu lagi acara, pertandingan suara burung di Stesen Bas Lama Jalan Omar, kat sini tak ramai orang seperti di Tasik Merdeka itu. Cuma yang meminati suara burung saja yang nampaknya melihat pertandingan suara burung itu. Yang menakjubkan, aku tak faham langsung antara suara burung yang hebat, dengan yang suara burung yang memalukan tuan punya burung.

Pelik, mereka bagai bercakap-cakap dan memahami apa yang burung itu kicaukan. Harga ada yang beribu tu. Menariknya acara ini dapat mengeratkan hubungan antara kaum.

2 ulasan:

yin-wongkulai.com berkata...

Burung siapakah yang agaknya memalukan tuan punya burung?

Mat Som berkata...

oH.....WKL
Burung nya yang SELALU kalah sebelum berjuang
Hahahaha!