Isnin, 18 April 2011

BLOGSPOT GUNA EMEL YAHOO AKAN DITAMATKAN?


Cara-cara nak change emel, tetapi aku sendiri gagal membuatnya.


Seronok juga jengah blog kawan-kawan. Namun kunjungan aku ke satu blog tadi, dah lupa pulak alamat blog dia, menyatakan sesiapa yang menggunakan emel Yahoo dalam blogspot, maka pada Jun nanti, kalau tak ditukar cepat-cepat ke akaun emel Google, maka Blog kita ni jadi arwah dan ditalkinkan.

Tulah yang menyebabkan petang ni aku tak selera makan.Betulke cerita blogger itu? Korang taip je Blogspot Ditamatkan Jun 2011. Rasanya jumpalah blog tu.

Tetapi dalam diskus di atas wakil Google tu kata I have not heared anything about blogs being deleted....En Me pernah kata kat sini Blog bukanlah hak milik kekal. Sedihlah kalau betul.

Ha.....DAH JUMPA pun Limdnoor punya BLOG, kat situlah aku mula TERSENTAK TADI.

Aku juga akhirnya dah buat TUTORIAL TENTANG MASALAH TERSEBUT...KLIK

13 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam berkata...

Alamak! Iyer ker? Patut la anak aku sibuk na buat blog baru guna google.

fotolumayan berkata...

koyo ngono toh kanng.. ehehe

AZANI berkata...

salam cikgu,nanri saya invite cikgu untuk create google mail.

MSOM berkata...

http://linmdnoor.blogspot.com/2011/04/google-ingin-memadam-pengguna-blogger.html

Miss Miror
Di sinilah segalanya bermula tadi, dia pun merujuk kepada seorang lagi penulis blog.

MSOM berkata...

En Me
Yg peliknya Blog En Me tu banyak yg dah ditutup Komennya.

MSOM berkata...

En Azani,
Saya ucapkan terima kasih.
Saya ada 7 blog termasuk wordpress,
namun inilah yang paling saya sayang.
Masalahnya ia gunakan emel yahoo.

Nak tau caranya Miss Miror dah buat tutorial tu dalam blognya.

Masalahnya saya belum dapat lagi nak tukar.

AZANI berkata...

mula mula cikgu create g mail, ikut step.bila dah ada gmail, create blog,export blogsekarang ke satu file.blog yang barucreate,import dari file tadi...selamat mencba cikgu.

MSOM berkata...

Peninglah aku Azani....ni dah 3 jam buat tak jadi2 ni. Bagi lagi masa 3 jam....GAWAT nih...

Suhami Ahmad berkata...

atok tak tahu atok guno gmail atau yahoo mail....cmno nak tahu tu?

Sis-Lin berkata...

Yup..itulah asalnya berita terkini dari BLOGGER di sini http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html

mula2 sis baca pun terkejut! tp nsb juga dh lama bermain dgn Gmail ni..

tak boleh buat? ermmm dh dftar gmail? klu dh dftr, bru setting kat blog...sis pun kurang mahir tang tutorial ni...nnti sis cuba usahakan ok mcm mana nk sign in tkr dr yahoo ke gmail..:)

MSOM berkata...

Atok ni lagi kelakar, jangan2 guna ROKETMAIL tak....? Nak terbang ke Pluto

MSOM berkata...

Sis-Lin...Entahlah apa nak jadi ni?
Harap2 itu cuma khabar angin.
Macam Facebook kata nak tutup 15 Mac,
tapi operasi juga sampai hari ini.

Atok N 9 tu...kat ulasan Blog ATUK TU KAN TERCATAT emel apa. Nanti kejap aku tgok.

AZANI berkata...

sat cikgu,aku buat entri....bg masa...