Jumaat, 21 Disember 2012

MEREKA PANGGIL AKU JUTAWAN?


Apabila berjalan-jalan di mana-mana, sesekali jumpa kawan-kawan lama.
Kadang-kadang dari jauh mereka panggil aku 
"Assalamualaikum Jutawan!"
Aku malu sendiri, Eh...apa yang aku ada? Cuma sebuah rumah kecil dan kereta usang.
..........Tetapi.....petang ini aku mula positif.....
Mungkin mereka mendoakan aku.....?
Lepas ni aku akan aminkan doa kawan-kawan.
Mungkinkah sebab satu iklan Bio Asli tempoh hari.
Iklan dalam Kosmo itu.....
Bonus baru ratus-ratus tulis kat situ Bakal Jutawan.
Syarikat tu buat lawaklah.
Yang jutawan CEO Bio Asli, bukan aku.
Kalau aku jutawan, tentu aku tak sempat update entri blog ni.
Dan aku tak ada masa nak membebel dalam status Facebook.
Duit Nuf yang dapat seciput ni....tentu tak mengujakan aku..?
 

2 ulasan:

boni kacak berkata...

takpe cikgu..tu semua doa.. dan aura jutawan tu pasti akan melekat pada cikgu jika selalu dipanggil macam tu.. :)

Knor berkata...

AMINN..ada juga kawan jutawan..