Isnin, 31 Disember 2012
JOM MAKAN JAGUNG
Inilah makanan kegemaran aku sejak azali lagi. Jadi, kalau aku datang rumah kalian, tak payah susah-susah sediakan tomyam, spegeti, macaroni, durian crepe ke apa ke....cukuplah rebuskan jagung.
Jagung kat atas ni aku beli mentah di Pasar Malam Sri Sulong. Memang fresh baru petik pagi tadi. Menepati rasa jagung yang sebenar. Kalau beli yang dah direbus tu, selalu terbeli jagung yang hambar dan tawar.
Jangan tak tau, siapa yang makan bijirin akan lebih sihat daripada pemakan daging, cencaluk, budu, belacan.
Tiba-tiba teringat akan keenakan jagung Cameron Highlands.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
6 ulasan:
heh heh..dah tau dah, kalau cikgu bertandangan ke rumah saya, saya dah tau nak hidangkan apa ni..hehehe
saya suka bubur jagung... malam tadi dah masak bubur jagung... hihihi. Tapi mahal nya jagung mentah .. hew
Tengok jagung ni tergoda pulak, sedap makan hujan-hujan ni.
Teringat gak jagung kat cameron highland haihh.
jagung sedap kalau makan panas-panas tapi selalu lenguh mulut sebab nak mengunyah jagung tu haha
Jagong...makanan kegemaran aku...kena pulak panas2....
walaweiiiiii...sedapnnya jagung rebus.....suka..suka...sangat ngan jagung rebus,,,
Catat Ulasan